Donosimo recept za tortu koja je bila jako popularna osamdesetih godina.
Sastojci za jednu koru:
6 bjelanaca
12 kašika šećera
12 kašika oraha
2 kašike brašna
Sastojci za fil 1:
18 žumanaca
200 g šećera
150 g čokolade
1 margarin
Sastojci za fil 2:
300 g oraha
100 ml mlijeka
125 g margarina
200 g prah šećera
Priprema:
Od navedeih sastojaka ispecite tri kore na 180 stepeni, oko 15 minuta svaku koru.
Prvo umutite bjelanca i šećer, a onda dodajte ručno orahe i brašno.
Prvi fil pravite tako što ćete skuhati žumanca i šećer na pari. Kad se skuha, dodajte čokoladu.
Za drugi fil mlijeko stavite da provri, dodajte šećer i orahe i u ohlađeno dodajte margarin.
Tortu filujte tako što ćete staviti prvu koru, fil 1, pa fil 2 i opet koru, fil 1, fil 2 i na kraju treću koru.
Scena.ba