I uz kupovne kore za savijače možeš pripremiti desert za pamćenje… A ova prefina savijača s trešnjama i grizom to definitivno jest!
Priprema i pečenje ove slasne savijače s trešnjama i grizom grizom traju manje od sat vremena. Pospi je šećerom u prahu i posluži toplu, uz kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.
Ovaj recept za savijaču s trešnjama i grizom možeš lako i izmijeniti – možeš napraviti i nekoliko različitih verzija s raznim sezonskim voćem, a po želji dodati i malo cimeta u prahu.
PRIPREMA:
- Pomiješaj dva jogurta s uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
2. Premaži koru smjesom, položi preko nje drugu i ponovno premaži, a zatim i treću. Dio smjese sačuvaj za kasnije.
3. Nakon što premažeš i treću koru, rasporedi voće, naribaj limunovu koricu i zarolaj. Smjesom od griza premaži i vanjski dio savijače.
4.Smjesa je dovoljna za dvije savijače. Peci ih otprilike 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Scena.ba