Ponašli smo recept za odličan lagani ljetni desert s malinama koji se pravi od samo nekoliko sastojaka, gotov je za dvadeset minuta, a okus mu je – tako dobar i tako poznat. Jer kombinacija malina i kreme od bijele čokolade uvijek je dobra ideja.
Lisnati kolač s malinama jednostavan je da jednostavniji ne može biti, a ako želite, možete ga zakomplicirati tako da umjesto jedne veće podloge od lisnatog tijesta ispečete više malih. Poslužit će vam kalupi za pite ili muffine, a takve tortice ukrast će svu pažnju na druženjima.
Na podlogu od lisnatog tijesta dolazi fina krema od bijele čokolade i mascarponea, a na vrh svježe maline. Malo posla za veliku nagradu.
Sastojci:
1 paket kupovnog lisnatog tijesta
1 jaje, umućeno, za premazivanje
200 g bijele čokolade
500 g mascarponea
200 g malina
šećer u prahu, za posipanje
Priprema lisnatog kolača s malinama:
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Tijesto raširite u lim za pečenje ili kalup za pitu i napravite rub visine 1 centimetar. Možete napraviti košarice od tijesta ako imate kalupe za mini-pite ili muffine.
Prekrijte površinu papirom za pečenje i napunite tijesto grahom ili drugim utegom za pečenje.
Pecite 20 minuta pa maknite grah i papir, premažite razmućenim jajetom i vratite u pećnicu te pecite još 5 minuta. Ostavite da se skroz ohladi.
Dok se tijesto peče, otopite čokoladu na pari i umiješajte je u mascarpone.
Kada se tijesto malo ohladi, napunite ga kremom, a na vrh stavite svježe maline.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Scena.ba