Ako tražite ideju za doručak, onda je ovo fenomenalan recept za vas. Slanu tortu sa zeljem i kajmakom je vrlo jednostavno spremiti, a sam ukus je fantastičan. Za pripremu vam je potrebno samo malo vještine i vremena.
Sastojci: 4 jaja, 3 kašike ulja, 1/2 kašičice soli, 4 kašike brašna, 1 veza zelja, 3 kašike kajmaka, 1 struka mladog luka, 1 pečena paprika, 1 kuhano jaje.
Priprema:
1. Pjenasto umutite jaja i so, pa dodajte ulje, zatim sitno sjeckano zelje i na kraju brašno.
2. U kalupu za tortu podijelite smjesu na tri dijela i ispecite tri kore na pek papiru na 180 stepeni oko 15 minuta.
3. Postavite prvu koru na tacnu, potom premažite tankim slojem kajmaka, stavite malo sjeckanog mladog luka, sjeckanu ili iscjepkanu papriku, zatim stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite i treću koru i nju premažite kajmakom, a zatim preko narendajte kuhana jaja.
4. Prije služenja sijecite tortu na tipičan način.
Scena.ba