Dobra hrana i Gastronomadi donose novu epizodu video serijala “Kuhaj bolje”. Evo zašto uvijek vrijedi imati smrznuto voće u hladnjaku.
Bilo da traju ljetne vrućine ili ste se jednostavno zaželjeli hladne, a ukusne slastice, voćni sorbet odlična je opcija za osvježiti se i zasladiti na zdrav način. Upravo nam je zato slastičar Admir Karalić iz zagrebačkih Gastronomada u novom videu iz serijala Kuhaj bolje pokazao kako brzo i učinkovito pripremiti slasticu koja će se za čas razgrabiti na svakom vašem druženju.
Osim od manga, ovakvu slasticu možete pripremiti i od raznog drugog voća, kao što su to marelice, jagode, maline, borovnice, banane i tako dalje. Važno je samo voće narezati na kockice i na vrijeme pospremiti u zamrzivač.
Smrznuto voće u blenderu pomiješajte s medom i grčkim jogurtom, a naiđete li na poteškoće kod blendanja, pomoću drvene kuhače ili žlice promiješajte sadržaj blendera svakih nekoliko pulseva kako biste odvojili komadiće od njegova dna.
Jednom kada dobijete ujednačenu sladolednu smjesu, prebacite je u posudu koja može u zamrzivač.
Admir Karalić pritom nam je objasnio da je ključno prekriti sorbet prianjajućom folijom tako da bude u izravnom doticaju s površinom samog sorbeta, čime se sprječava stvaranje dodatnih kristalića leda koji bi mogli narušiti kremastu teksturu samog voćnog sladoleda.
Scena.ba