Ukoliko tražite jednostavne, a hranjive obroke tokom ljeta, možete isprobati recept za paprike punjene svježim sirom.
Za ovo jelo nisu potrebne posebne vještine kao ni sastojci, a svakako da recept možete obogatiti raznim začinima, ali i dodati druge vrste sira.
Sastojci:
- šest crvenih roga paprika
- 300 grama svježeg sira
- 100 grama edamera
- dva jajeta
- tri kašike kisele pavlake
- sol, biber,
- ulje
- po želji dodati bijelog luka
Priprema:
Najprije, uključite rernu na 160 stupnjeva dok pripremate sastojke. Operite paprike i odrežite im vrh. Potom izvadite sjemenke. Nakon toga, paprike obrišite kuhinjskim ubrusom.
U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte svježi sir i ponovo kratko umutite. Zatim dodajte edamer, kiselu pavlaku, malo soli i bibera ili nekih drugih začina te po želji usitnjeni bijeli luk. Promiješajte sve sastojke pa punite paprike i redajte u tepsiju premazanu s malo ulja.
Jelo stavite u rernu da se peče 15 minuta na 160 stepeni, a onda izvadite i okrenite paprike na drugu stranu i nastavite peći još nekih pet do 10 minuta.
Scena.ba