Lazanja je savršena ideja za ručak, a ovaj recept će vam pomoći u brzoj pripremi.
Sastojci za lazanju sa piletinom: 400 g bijelog mesa, 1 pakovanje kora za lazanje, 200 ml pavlake za kuhanje, pola čaše kisele pavlake, 200 g sira, so, biber, suhi začini, 120 ml kečapa.
Priprema:
1. Piletinu nasjeckajte na kockice, začinite i prodinstajte u tavi
2. U šerpicu sipajte pavlaku za kuhanje, kiselu pavlaku, malo vode i dodajte začine. Blago prokuhajte da počne da se zgušnjava
3. U tavi gdje je piletina dodajte mješavinu pavlake i ostavite na tihoj vatri
4. Vatrostalnu posudu nauljite, pa stavite koru lazanje
5. Preko prelijte sa piletinom u sosu, pa pospite malo kečapa
6. Tako naredajte još jedan sprat.
7. Kada preklopite posljednjim slojem kore, pospite po njoj kečap i prekrijte narendanim sirom.
8. Prekrijte folijom i stavite u zagrijanu rernu da se peče 30 minuta na 220 stepeni. Malo pred kraj skinite foliju da bi korica dobila lijepu boju.
Scena.ba